Showing posts with label Current Affairs Questions. Show all posts
Showing posts with label Current Affairs Questions. Show all posts

Thursday, 12 January 2017



Q1. Who has won the online reader's poll for TIME Person of the Year?
Answer: Narendra Modi

Q2. Name the former Chief Minister of Tamil Nadu, who passed away recently at Chennai hospital? 
Answer: J Jayalalithaa

Q3. Which company has launched a new personal safety app called 'Trusted Contacts' that lets users share their location with trusted people in everyday situations and emergencies? 
Answer: Google

Q4. Who has been sworn in as Chief Minister of Tamil Nadu at a sombre ceremony at the Raj Bhawan along with all the ministers in the erstwhile Jayalalithaa Cabinet?
Answer: O Panneerselvam

Q5. Who has been elected as the second president of Uzbekistan after winning 88.61% vote in the first presidential election since the death of the authoritarian leader and President Islam Karimov?
Answer: Shavkat Mirziyoyev

Q6. Name the person, who has been named as Time Magazine's Person of the Year?
Answer: Donald Trump

Q7. Name of the state, which announced the setting up of a special panel to stop child trafficking recently?
Answer: West Bengal

Q8. Name of the football club, which have been awarded the Copa Sudamericana title by the CONMEBOL, the South American football association?
Answer: Chapecoense

Q9. To speed up small value online transactions, the RBI has relaxed norms for AFA for payments up to 2,000 rupees. AFA stands for?
Answer: Additional Factor of Authentication

Q10. The Women and Child Development Ministry has tied up with __________ and ______________ to offer more payment options to buyers and simplify shipping of products bought from "Mahila E-haat", an online marketing platform for women entrepreneurs. 
Answer: India Post and SBI

Q11. US President-elect Donald Trump has named General Motors CEO _________ to his economic and job-creation panel. 
Answer: Mary Barra

Q12. Which district has become the first district in Assam to pay wages to tea garden workers through individual bank accounts before the December 15, 2016 deadline set by the state government for cashless transactions to the plantation workers?
Answer: Hailakandi

Q13. Which country will train Qatar police for handling the security during the FIFA World Cup 2022 scheduled to be held in that country?
Answer: India

Q14. India and ___________ has signed four agreements on visas, cyberspace and investments following delegation-level talks led by Prime Minister Narendra Modi and his counterpart Sheikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani on key issues of energy, trade and security.
Answer: Qatar

Q15. Who has been crowned Miss Supranational 2016, an international beauty pageant? 
Answer: Srinidhi Shetty




Important Note:

To receive the fastest updates on Bank Exams like IBPS, SBI, RBI, IPPB, etc. as well as all other ongoing as well as forthcoming exams, kindly subscribe to our website. All you have to do is enter your email in the pop-up that appears on the website when you first enter it on the home page. Once you’re subscribed, you will receive all the latest updates concerning all competitive exams.

Wednesday, 11 January 2017




Q1. Name the city, which is hosting the Asian Ministerial Conference on Disaster Risk Reduction?

Answer: New Delhi

Q2. The Govt. is going to set up $2 bn equity fund for renewables with which 3 PSUs? 

Answer: state-run power entities NTPC, REC and PFC

Q3. Name the country, which will host the 7th Session of the Conference of Parties (COP7) to World Health Organization?

Answer: India

Q4. In which city, Railway Minister has inaugurated the International Conference on Decarbonisation of Indian Railways – Mission Electrification?

Answer: New Delhi

Q5. Along with which Indian organisation , Google has tied up for 360-degree virtual tour of 280-odd monuments across the country? 

Answer: Archaeological Survey of India

Q6. The State Bank of Mauritius (SBM) Group has appointed _____________ as Chief Executive for its India operations.

Answer: Siby Sebastian

Q7. Andhra Pradesh Chief Minister N Chandrababu Naidu commissioned a 5 MW solar power plant in which district?

Ans- West Godavari district 

Q8. Name the two officials of the SEBI, who has been appointed as chairpersons of two committees set up by IOSCO?

Answer: Parmod Kumar Nagpal and Amarjeet Singh

Q9. What is the amount that has been allowed to NABARD to  disburse among farmers to help them sow winter crops? 

Answer: Rs 21,000 crore

Q10. Name the country, which will  chair the Energy Club of the Shanghai Cooperation Organisation in 2017?

Answer: Turkey 

Q11. Who will head the task force set up by The RBI to oversee recalibration of ATM machines?

Ans: Deputy Governor SS Mundra

Q12. Name the state, which has become the first state to adopt Fly Ash Utilization Policy?

Answer: Maharashtra

Q13. Which company has partnered with Cisco Jasper for the launch of a venture called Unlimit?

Answer: Reliance Group

Q14. Name the country, which has signed an executive order removing from the International Criminal Court’s founding treaty?

Answer: Russia

Q15. Which bank has tied up with Oxigen to expand the bank’s e-collection facility for 3 lakh- retail 
outlets of Oxigen?

Answer: Federal Bank



Important Note:

To receive the fastest updates on Bank Exams like IBPS, SBI, RBI, IPPB, etc. as well as all other ongoing as well as forthcoming exams, kindly subscribe to our website. All you have to do is enter your email in the pop-up that appears on the website when you first enter it on the home page. Once you’re subscribed, you will receive all the latest updates concerning all competitive exams.

Popular Posts