Showing posts with label para-jumbles. Show all posts
Showing posts with label para-jumbles. Show all posts

Friday, 17 November 2017



Directions (1-5). Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the questions given below them.

A. If caught in the act, they were punished, not for the crime, but for allowing themselves to be caught another lash of the whip.
B. The bellicose Spartans sacrificed all the finer things in life for military expertise.
C. Those fortunate enough to survive babyhood were taken away from their mothers at the age of seven to undergo rigorous military training.
D. This consisted mainly of beatings and deprivations of all kinds like going around barefoot in winter, and worse, starvation so that they would be forced to steal food to survive.
E. Male children were examined at birth by the city council and those deemed too weak to become soldiers were left to die of exposure.

1. Which of the following should be the FOURTH sentence after the rearrangement?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

2. Which of the following should be the FIFTH (LAST) sentence after the rearrangement?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

3. Which of the following should be the FIRST sentence after the rearrangement?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

4. Which of the following should be the SECOND sentence after the rearrangement?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

5. Which of the following should be the THIRD sentence after the rearrangement?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Directions (6-10). Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the questions given below them.

A. This very insatiability of the photographing eye changes the terms of confinement in the cave, our world.
B. Humankind lingers unregenerately in Plato’s cave, still revelling, its age-old habit, in mere images of truth.
C. But being educated by photographs is not like being educated by older images drawn by hand; for one thing, there are a great many more images around, claiming our attention.
D. The inventory started in 1839 and since then just about everything has been photographed, or so it seems.
E. In teaching us a new visual code, photographs alter and enlarge our notions of what is worth looking at and what we have a right to observe.

6. Which of the following should be the FOURTH sentence after the rearrangement?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

7. Which of the following should be the FIFTH (LAST) sentence after the rearrangement?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) F
(5) E

8. Which of the following should be the FIRST sentence after the rearrangement?
(1) F
(2) B
(3) C
(4) A
(5) E

9. Which of the following should be the SECOND sentence after the rearrangement?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) F

10. Which of the following should be the THIRD sentence after the rearrangement?
(1) A
(2) B
(3) C
(4) D
(5) E

Answers:

1. 4
2. 1
3. 2
4. 5
5. 3
6. 1
7. 5
8. 2
9. 3
10. 4

                 Click Here For Complete 30 Days Study-Plan IBPS Clerk Prelims 2017

Friday, 10 November 2017



1. Bedlam (N):- a state of extreme confusion and disorder.
Synonyms: chaos, pandemonium, topsy-turvydom, topsy-turvyness
Uses: As "Bhangarh To Bedlam" hits the stands, author Deepta Roy Chakraverti urges readers to separate the paranormal from the superstitious

2. Penurious (Adj):- lacking money; excessively unwilling to spend, not having enough money to pay for necessities.
Synonyms: parsimonious, hard up, impecunious, in straitened circumstances, penniless, pinched
Uses: Warren Buffett, famous multi-billionaire, still drives a cheap sedan, not because he is penurious, but because luxury cars are gaudy and impractical.

3. Imbibe (V):- to drink or absorb as if drinking; take in, also metaphorically
Synonyms: absorb, draw, soak up, sop up, suck, suck up, take in, take up
Uses: Plato imbibed Socrates’ teachings to such an extent that he was able to write volumes of work that he directly attributed, sometimes word for word, to Socrates.

4. Ponderous (Adj):- having great mass and weight and unwieldiness
Synonyms: heavy, lumbering
Uses: Laden with 20 kilograms of college text books, the freshman moved ponderously across the campus.

5. Diatribe (N):- a strong verbal attack against a person or institution.
Synonyms: fulmination, rebuke, remonstrate, reprimand, reproof, scold, take to task, trounce, vituperate
Uses: Steve’s mom launched into a diatribe during the PTA meeting, contending that the school was little more than a daycare in which students stare at the wall and teachers stare at the chalkboard.

6. Turpitude (N):- a corrupt or depraved or degenerate act or practice.
Synonyms: depravity, corruption, degeneracy, depravation, putrefaction
Uses: During his reign, Caligula indulged in unspeakable sexual practices, so it is not surprising that he will forever be remembered for his turpitude.

7. Quid pro Quo (N):- something for something; that which a party receives (or is promised) in return for something he does or gives or promises.
Synonyms: quid
Uses: Rajiv Gandhi allowed Bhopal gas tragedy accused Warren Anderson, the former Union Carbide chief, to leave the country as a quid pro quo for the release of the son of a family friend Adil Shariyar.

8. Byzantine (Adj):- intricate and complex
Synonyms: convoluted, involved, knotty, tangled, tortuous
Uses: Getting a driver’s license is not simply a matter of taking a test; the regulations and procedures are so byzantine that many have found themselves at the mercy of the Department of Motor Vehicles.

9. Expunge (V):- to eliminate completely; remove by erasing or crossing out or as if by drawing a line.
Synonyms: excise, scratch, strike
Uses: When I turned 18, all of the shoplifting and jaywalking charges were expunged from my criminal record.

10. Anathema (N):- a detested person; the source of somebody's hate; a formal ecclesiastical curse accompanied by excommunication.
Synonyms: condemnation, curse, execration
Uses: Hundreds of years ago, Galileo was anathema to the church; today the church is anathema to some on the left side of the political spectrum.

Wednesday, 8 November 2017


Directions (1-5): Rearrange the following six sentence (A), (B), (C), (D), and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph.

A. Economic historians have famously called this divergence in economic fortunes between the West and the East as the “Great Divergence”.

B. Over the years, many of them have also put forward a variety of theories to explain the phenomenon.

C. Until the industrial revolution of the late 18th century, much of the world enjoyed similar standards of living that barely kept people from dying of starvation.

D. In other words, most of the world was equally poor until the industrial revolution pushed some countries on to the path of high economic growth, while others were left behind in abject poverty.

E. In particular, it was countries in Western Europe, like England, that witnessed rapid improvements in the living standards of their people.

Q1. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
(a) A
(b) C
(c) D
(d) E
(e) B

Q2. Which of the following should be the FIFTH sentence after rearrangement? 
(a) B
(b) C
(c) D
(d) E
(e) A

Q3.  Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
(a) C
(b) B
(c) E
(d) A
(e) D

Q4. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
(a) A
(b) E
(c) D
(d) B
(e) C

Q5.  Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
(a) E
(b) A
(c) B
(d) C
(e) D

S1. Ans.(d)
Sol. Correct sequence is CDEAB
In Statement E 'it was countries' refers to 'countries on to the path of high economic growth'   mentioned in statement D.

S2. Ans.(a)
Sol. Correct sequence is CDEAB. Statement B is the concluding statement.

S3. Ans.(a)
Sol. The correct sequence is CDEAB. Statement C is the introductory sentence of the paragraph which initiates the discussion about the industrial revolution of the late 18th century and its effects over the different economies. Correct sequence is CDEAB

S4. Ans.(a)
Sol. Correct sequence is CDEAB.

S5. Ans.(e)
Sol. The correct sequence is CDEAB. Statement D is the connecting sentence, which further explains the first sentence of the paragraph.

Directions (6-10): Rearrange the following six sentence (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph

A. Combined with a ‘broader unravelling of credit markets, we can expect to see continued spillovers into other areas of the economy, most importantly the labour market’.

B. Without a stimulus of ‘a sufficient magnitude, the Indian economy is likely to see a decline in growth or even a formal recession, leading to higher unemployment, declining or stagnant wages, and a host of other economic problems’.

C. Small businesses are struggling, or even shutting down, after a major overhaul of both the country’s currency and sales tax system.

D. Given the tremendous damage that a recession does to employment, income and the health of millions of Indians, Parliament should act quickly to keep the economy from stalling.

E. India’s economic expansion has slowed to its lowest level in three years.

F. Policymakers need to act now to ‘craft an effective economic stimulus package that spurs growth and job creation’.

Q6. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
(a) A
(b) F
(c) D
(d) E
(e) B

Q7. Which of the following should be the FIFTH sentence after rearrangement? 
(a) B
(b) C
(c) D
(d) E
(e) A

Q8.  Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
(a) C
(b) B
(c) E
(d) A
(e) D

Q9. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
(a) A
(b) E
(c) D
(d) B
(e) C

Q10.  Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
(a) E
(b) A
(c) B
(d) C
(e) D

S6. Ans.(b)
Sol. The correct sequence is ECFBAD. Option B is the correct choice. Statement B is the third sentence, and it talks about corrective measures required.

S7. Ans.(e)
Sol. The correct sequence is ECFBAD. Option E is the correct choice.

S8. Ans.(c)
Sol. The Correct sequence is ECFBAD.
Statement E is the introductory sentence. It opens the discussion about slowdown of India’s economy

S9. Ans.(d)
Sol. The correct sequence is ECFBAD.Option D is the correct choice.

S10. Ans.(d)
Sol. The correct sequence is ECFBAD. Option D is the correct choice.


Directions (11-15): For each of the words below, a contextual usage is provided. Pick the word/phrase from the alternatives that is most the appropriate substitute in the given context and mark its number as your answer.
Q11. Proscribe: The policies of the school district proscribe accessing social media websites on school computers.
(a) prescribe
(b) allow
(c) beginning
(d) permit
(e) forbid

S11. Ans.(e)
Sol. Proscribe (verb): (forbid, especially by law.)
Synonyms: forbid, prohibit, ban, bar, rule out, embargo, interdict, outlaw.
Antonyms: allow, permit.

Q12. Execration: The memory will be an execration to the third and fourth generation.
(a) blessing
(b) regard
(c) crime
(d) contempt
(e) action

S12. Ans.(d)
Sol. Execration (noun): (The act of cursing or denouncing)
Synonyms: abhorrence, contempt, excoriation, blasphemy, condemnation
Antonyms: approval, blessing, regard

Q13. Inextricable: My best memories of my parents are inextricably connected to the cabin where we spent most of our summers.
(a) immediate
(b) complex
(c) apparent
(d) dictate
(e) authority

S13. Ans.(b)
Sol. Inextricable (adjective): impossible to disentangle or separate
Synonyms: intricate, complex, involved, perplexing, tangled
Antonyms: simple, straightforward, apparent

Q14.Stewardship: Under the new president’s stewardship, company profits increased by fifty percent.
(a) stolen
(b) reward
(c) conservancy
(d) require
(e) weapon

S14. Ans.(c)
Sol. Stewardship (noun): the job of supervising or taking care of something
Synonyms: Conservancy, stewards, guardianship, supervision

Q15.  Coalescence: The cornea is formed by the coalescence of two structures.
(a) integration
(b) enhance
(c) individual
(d) analysis
(e) opening


S15. Ans.(a)
Sol. Coalescence (noun): to unite so as to form one mass, community, etc
Synonyms: integration, unification, combination
Antonyms: individual, opening


              Click Here For Complete 30 Days Study-Plan IBPS Clerk Prelims 2017

Tuesday, 7 November 2017


Direction (1-5). Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.

A.But in the industrial era destroying the enemy’s productive capacity means bombing the factories
which are located in the cities.
B.So in the agrarian era, if you need to destroy the enemy’s productive capacity, what you want
to do is burn his fields, or if you’re really vicious,salt them.
C.Now in the information era, destroying the enemy’s productive capacity means destroying
the information infrastructure.
D.How do you do battle with your enemy?
E.The idea is to destroy the enemy’s productive capacity, and depending upon the economic
foundation, that productive capacity is different in each case.
F. With regard to defence, the purpose of the military is to defend the nation and be prepared
to do battle with its enemy.

1.Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement?  
a.F
b.E
c.D
d.A
e.B

2.Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement?  
a.B
b.A
c.D
d.F
e.C

3.Which of the following sentences should be the SIXTH(LAST) after rearrangement? 
a.E
b.C
c.F
d.A
e.B

4.Which of the following sentences should be the FOURTH after rearrangement?
a.C
b.D
c.A
d.F
e.B

5.Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
a.A
b.B
c.C
d.D
e.E

Direction (5-6). Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.
A. Branded disposable diapers are available at many supermarkets and drug stores.
B. If one supermarket sets a higher price for a diaper, customers may buy that brand elsewhere.
C. By contrast, the demand for private-label products may be less price sensitive since it is available only at a corresponding supermarket chain.
D. So the demand for branded diapers at any particular store may be quite price sensitive.
E. For instance, only SavOn Drugs stores sell SavOn Drugs diapers.
F. Then stores should set a higher incremental

6.Which of the following sentences should be the FOURTH after rearrangement?
a.D
b.C
c.E
d.F
e.A

7.Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement?  
a.C
b.E
c.A
d.D
e.F

8.Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement? 
a.D
b.E
c.A
d.F
e.B 

9.Which of the following sentences should be the SIXTH(LAST) after rearrangement? 
a.A
b.C
c.F
d.B
e.E

10.Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement?
a.C
b.A
c.D
d.B
e.E

Directions (11-15): Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

(A) He was familiar with Hesiod’s Theogony, a poetic treatment of the origin of the gods and the cosmos, and he knew something of the beliefs of the barbarians.
(B) But for the opinions of mankind he had little, if any, respect.
(C) Xenophanes knew perfectly well that “mortal men believe that gods are begotten, and that they have the dress, voice, and body of mortals.”
(D) “If oxen, horses, or lions had hands with which to sketch and fashion works of art as men do,” he remarked, “then horses would draw the forms of god like horses, oxen like oxen, and they would each make their god’s bodies similar in frame to the bodies that they themselves possess.”
(E) Indeed, he observed, “the Ethiopians claim that their gods are snub-nosed and black; the Thracians, that theirs are blue-eyed and red-headed.”

Q11. Which of the following should be the First sentence of the given paragraph?
(a)E
(b)D
(c)C
(d)B
(e)A

Q12. Which of the following should be the Third sentence of the given paragraph?
(a)A
(b)B
(c)C
(d)D
(e)E

Q13. Which of the following should be the Fifth sentence of the given paragraph?
(a)A
(b)C
(c)B
(d)D
(e)E

Q14. Which of the following should be the Fourth sentence of the given paragraph?
(a)A
(b)C
(c)B
(d)E
(e)D

Q15. Which of the following should be the Second sentence of the given paragraph?
(a)B
(b)D
(c)A
(d)C
(e)E


Answers 
1.  d (FDEBAC)
2.  d
3.  b
4.  e
5.  d
6.  b(ADBCEF)
7.  c
8.  a
9.  c
10.e
11. Ans.(c) 
Sol.  The correct logical order of the given sentences will be : CABDE



12. Ans.(b) 
Sol.  The correct logical order of the given sentences will be : CABDE



13. Ans.(e) 
Sol.  The correct logical order of the given sentences will be : CABDE



14. Ans.(e) 
Sol.  The correct logical order of the given sentences will be : CABDE



15. Ans.(a) 
Sol.  The correct logical order of the given sentences will be : CABDE


              Click Here For Complete 30 Days Study-Plan IBPS Clerk Prelims 2017

Saturday, 21 January 2017





Dear Aspirants,

We have introduced  "the 12 days study plan to crack IBPS SO Exam 2017". This plan is specifically dedicated to Quantitative Aptitude & English Language and cover all types of questions asked in Bank SO exams. This will help you to prepare in a more efficient and systematic way. So, follow this post to keep updated with the plan.




Directions (1–5): Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below. 


(A)Everything that we experience as material reality, is born in an invisible realm beyond space and time, a realm revealed by science to consist of energy and information
(B) What would the facts be like if we had them? They would be as follows.
(C) This invisible source of all that exists is not an empty void, but the womb of creation itself.
(D) Something creates and organizes this energy.
(E) It turns the chaos of quantum soup into stars, galaxies, rain forests, human beings, and our own thoughts, emotions, memories and desires.

Q1. Which of the following should be the first sentence of the given paragraph?
(a) B
(b) D
(c) A
(d) E
(e) C

Q2. Which of the following should be the Second sentence of the given paragraph?
(a) C
(b) A
(c) D
(d) E
(e) A

Q3. Which of the following should be the Third sentence of the given paragraph?
(a) C
(b) A
(c) D
(d) E
(e) A

Q4. Which of the following should be the Fourth sentence of the given paragraph?
(a) C
(b) A
(c) D
(d) E
(e) A

Q5. Which of the following should be the Fifth sentence of the given paragraph?
(a) C
(b) A
(c) D
(d) E
(e) A

Directions (6–10): Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

(A) The experience of God feels like flying.
(B) It feels as if I’m walking above the ground with such equilibrium that nothing can sway me from my path.
(C) It’s like being the eye of the storm.
(D) I see without judgment or opinion.
(E) It’s just as everything passes in and out of my awareness like clouds.

Q6. Which of the following should be the fifth sentence of the given paragraph?
(a) E
(b) D
(c) A
(d) B
(e) C

Q7. Which of the following should be the fourth sentence of the given paragraph?
(a) C
(b) B
(c) D
(d) E
(e) A

Q8. Which of the following should be the third sentence of the given paragraph?
(a) C
(b) A
(c) D
(d) E
(e) B

Q9. Which of the following should be the second sentence of the given paragraph?
(a) C
(b) A
(c) D
(d) E
(e) B

Q10. Which of the following should be the first sentence of the given paragraph?
(a) C
(b) B
(c) D
(d) E
(e) A

Directions (11–15): Rearrange the following five sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

(A) This is far from true.
(B) It is typical of modern life to believe that nature is set up to be random and chaotic.
(C) As one spiritual teacher wisely put it, “The material world is infinite, but it is a boring infinity. The really interesting infinity lies beyond.”
(D) Life looks meaningless when you have worn out old responses, old realities, and an old version of God.
(E) To bring God back, we have to follow new, even strange responses wherever they lead us.

Q11. Which of the following should be the Second sentence of the given paragraph?
(a) C
(b) A
(c) D
(d) E
(e) B

Q12. Which of the following should be the fourth sentence of the given paragraph?
(a) C
(b) B
(c) D
(d) E
(e) A

Q13. Which of the following should be the fifth sentence of the given paragraph
(a) C

(b) A
(c) D
(d) E
(e) B

Q14. Which of the following should be the third sentence of the given paragraph?
(a) C

(b) B
(c) D
(d) E
(e) A

Q15. Which of the following should be the first sentence of the given paragraph?

(a) C
(b) A
(c) D
(d) E
(e) B


ANSWERS :

S1. Ans.(a) 
Sol. The correct order of the sentences of the given paragraph should be - BACED


S2. Ans.(b) 
Sol. The correct order of the sentences of the given paragraph should be - BACED

S3. Ans.(a) 
Sol. The correct order of the sentences of the given paragraph should be - BACED

S4. Ans.(d) 
Sol. The correct order of the sentences of the given paragraph should be - BACED

S5. Ans.(c) 
Sol. The correct order of the sentences of the given paragraph should be - BACED

S6. Ans.(a) 
Sol. The correct order of the sentences of the given paragraph should be - ABCDE

S7. Ans.(c) 
Sol. The correct order of the sentences of the given paragraph should be - ABCDE

S8. Ans.(a) 
Sol. The correct order of the sentences of the given paragraph should be - ABCDE

S9. Ans.(e) 
Sol. The correct order of the sentences of the given paragraph should be - ABCDE

S10. Ans.(e) 
Sol.  The correct order of the sentences of the given paragraph should be - ABCDE

S11. Ans.(b) 
Sol.  The correct order of the sentences of the given paragraph should be - BADEC

S12. Ans.(d) 
Sol.  The correct order of the sentences of the given paragraph should be - BADEC

S13. Ans.(a) 
Sol.  The correct order of the sentences of the given paragraph should be - BADEC

S14. Ans.(c) 
Sol.  The correct order of the sentences of the given paragraph should be - BADEC

S15. Ans.(e) 
Sol.  The correct order of the sentences of the given paragraph should be -BADEC



Important Note:

To receive the fastest updates on Bank Exams like IBPS, SBI, RBI, IPPB, etc. as well as all other ongoing as well as forthcoming exams, kindly subscribe to our website. All you have to do is enter your email in the pop-up that appears on the website when you first enter it on the home page. Once you’re subscribed, you will receive all the latest updates concerning all competitive exams.

Thursday, 19 January 2017





Dear Aspirants,

We have introduced  "the 12 days study plan to crack IBPS SO Exam 2017". This plan is specifically dedicated to Quantitative Aptitude & English Language and cover all types of questions asked in Bank SO exams. This will help you to prepare in a more efficient and systematic way. So, follow this post to keep updated with the plan.



Directions(Q.1-5)Rearrange the following sentences in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph, and then answer the questions given below them.

A.There is certainly nothing new in man feeling that his destiny lies among the stars.
B.The age old practice of astrology has always stressed the link between us and the stars.
C.And today, in this modern age of science, even more people are occupied with exploring these connections.
D.The dream to touch the skies is no longer a mere romantic idea.
E.But a practical economic proposition.

1.Which of the sentences should come first in the sequence?
(a) B 
(b) C
(c) A
(d) D
(e) E

2.Which of the sentences should come second in the sequence?
(a) C 
(b) D
(c) E
(d) A 
(e) B

3.Which of the sentences should come third in the sequence?
(a) D
(b) B
(c) E
(d) C
(e) A

4.Which of the sentences should come fourth in the sequence?
(a) D
(b) B
(c) E
(d) C
(e) A

5.Which of the sentences should come fifth in the sequence?
(a) D
(b) E 
(c) B
(d) C 
(e) A

Directions (Q. 6-10): Given below are six sentences, ie A), B), C), D), E) and F). Arrange them in a meaningful order so as to form a meaningful paragraph and then answer the following questions.

(A) The problem is more pronounced with regard to business travellers — be they pinstriped professionals, conferencehoppers or intrepid entrepreneurs.

(B) Compare this with China that has 10 times more, or the US that has 40 times more, and the figure shrinks into insignificance.

(C) For a country that prides in according guests the status of God, India has not yet figured out a basic requisite of good hospitality — a welcoming place to stay.


(D) There just isn’t enough room to host the increasing flow of inbound travellers, whose number rose by 13 per cent last year.

(E) So, if we are really committed to serve our guests with due regard we have to improve the statistics of accommodation units first.

(F) According to industry estimates, India has a total of about 110,000 registered hotel rooms.

6. Which will be the FIRST sentence in the paragraph?
1) A 
2) B 
3) C 
4) D 
5) E

7. Which will be the LAST sentence in the paragraph?
1) E 
2) D 
3) C 
4) B 
5) A

8. Which sentence will come at FOURTH place in the paragraph?
1) C 
2) E 
3) D 
4) B 
5) F

9. Which sentence will come at SECOND place in the paragraph?
1) F 
2) D 
3) A 
4) E 
5) B

10. Which sentence will come at FIFTH place in the paragraph?
1) E 
2) A 
3) D 
4) B 
5) F


ANSWERS :

1. a
2. a
3. e
4. a
5. b
6. 3 
7. 1 
8. 5 
9. 2 

10.4





Important Note:


To receive the fastest updates on Bank Exams like IBPS, SBI, RBI, IPPB, etc. as well as all other ongoing as well as forthcoming exams, kindly subscribe to our website. All you have to do is enter your email in the pop-up that appears on the website when you first enter it on the home page. Once you’re subscribed, you will receive all the latest updates concerning all competitive exams.

Popular Posts